I denne artikkelen får du små tips og triks til ulike matretter og hva du kan lage på tur.
Når jeg er på overnattingstur, prøver jeg å ikke pakke sekken for tungt. Og kanskje flere kjenner seg igjen i at turen kan bli litt spolert hvis sekken er blytung og eneste du tenker på er å få den kastet av deg? Da gjelder det å pakke smart, ikke bare med tanke på utstyr, men også mat.
Det kan være en ide å bruke restene fra dagens lunsj kan i middagsmaten, eller at de overflødige grønnsakene fra middagen brukes i en omelett til frokost.
Pinnebrød – en klassiker med en liten vri
Men har du prøvd å ha litt ekstra sukker, appelsinskall og litt kanel i?
Da blir det en liten pinnebrød- kanelbolle med et hint av appelsin 🙂
Et lite tips til steking av pinnebrødet er å ikke legge på for tykk deig, ha litt avstand mellom snurrene slik at deigen får hevet og stek deigen på glørne, ikke over flammene.
Lek deg med toastjernet!
Tenk litt utenfor boksen og prøv deg frem med må lage mer enn bare toast i jernet. Jeg har prøvd ut både pinnebrøddeig med ekstra smakstilsetning og pepperkake (tro det eller ei). Dette fungerer veldig godt fordi varmen sentreres inni toastjernet og deigen får gode stekeforhold. Prøv deg frem og legg gjerne ut din oppskriv på fjelltid.no til inspirasjon for andre.
Laks, rotgrønnsaker og pasta
Du trenger koke/stekeutstyr. Dette kan være primus eller stormkjøkken. Rotgrønnsakene hakker du opp på forhånd. Ha litt rømme i en tett plastbeholder.
Når du har funnet deg camp steker du fisken, deretter rotgrønnsakene. Da får rotgrønnsakene god smak fra både fisken og smøret. Krydre etter ønske.
Et tips er å koke pastaen på forhånd, da sparer du tid.
Det enkle er ofte det beste?
Ta med en frossen ferdigrett fra frysedisken. Så enkelt og så innmari godt!
Jeg har brukt Findus sine poser med smaker fra både India og Asia.
Bakt potet
Det er så moro å prøve seg på nye retter på bålet! Hva med bakt potet med tilbehør av det du ønsker selv? Et tips er å koke poteten litt før du drar på tur også har dobbelt lag med aluminiumsfolie rundt den når den stekes på bålet. Grav ut litt glør og legg poteten i dem, men huske å sjekke den ofte slik at den ikke forkuller seg.
Pizza
Et tips når du har mange ingredienser til matretten din er å skjære opp alle ingrediensene på forhånd og legge i plastbokser. Dette gjør det mye enklere og raskere å sette i gang med matlagingen. Pizza kan enkelt lages på bål eller gass. Det finnes ikke fasit på toppingen til pizzaen så her er det bare å være kreativ.
Forslag til topping:
Tortillalefser (de alle minste)
Raspet ost
Bacon
Sopp
Rødløk
Tomatpure
Stek bacon. Tørk av pannen slik at det ikke ligger for mye fett igjen. Varm tortillalefsen før du slenger på tomatpure, ost, løk, sopp og bacon. Legg pizzaen i pannen og stek på veldig svak varme. Jeg opplevde at den fort ble svidd og etter mye testing fant ut at det beste var å ha lavest mulig varme på. Et tips er å ha et lokk på stekepannen. Følg med og ta pizzaen av før den blir svidd.
Resten av ingrediensene kan du bruke til en omelett til frokost. Her har jeg ett lite tips å dele med dere for at ikke eggene skal knuses. Det er mulig å få kjøpt eggebeholder, men kartongen som eggene kommer i er ypperlig å ha med på tur. Du klipper/skjærer til antall egg du vil ha med på tur. Se bilde.
Ta med tacoen ut i skogen
Hakk alle grønnsakene og stek kjøttdeig eller vegetaralternativ på forhånd. Når du da har funnet ditt favorittsted i skogen er det bare å varme opp kjøttdeigen på primus eller bål og nyte det gode måltidet i vakre omgivelser.